Lommel en Waasland-Beveren hangt sanctie boven het hoofd door supporters

Lommel en Waasland-Beveren hangt sanctie boven het hoofd door supporters

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bezoekende supporters zijn momenteel nog niet toegelaten, maar tijdens Lommel tegen Waasland-Beveren was dat dit weekend wel zo.

Een honderdtal supporters van Waasland-Beveren was wel degelijk aanwezig op de wedstrijd in Lommel afgelopen weekend. Waasland-Beveren scoorde in de 98ste minuut de 2-3 en dat zorgde voor vreugdetaferelen in de tribune, terwijl er geen bezoekende toeschouwers toegelaten zijn.

De Pro League reageert verbaasd op de beelden. “We stelden dit ook vast”, vertelt woordvoerder Stijn Van Bever aan Het Nieuwsblad. “Zowel Lommel als Waasland-Beveren - want het waren hun fans - verduidelijkten al hoe deze situatie kon ontstaan. Dit alleenstaande feit mag absoluut geen herhaling krijgen en niet inspirerend werken voor andere supportersgroepen. We hanteren strenge protocollen en de afspraken moeten nageleefd worden.”

Welke gevolgen er zullen zijn voor een of beide ploegen is momenteel nog niet duidelijk. De politie had het naar eigen zeggen niet onder de markt om de supporters uit elkaar te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties