Champions League: doelpuntenkermis in het Etihad Stadium, Ajax heeft genoeg aan vier doelpunten van Franse spits

Seppe Frans
| 0 reacties
Champions League: doelpuntenkermis in het Etihad Stadium, Ajax heeft genoeg aan vier doelpunten van Franse spits

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge zorgde voor een flinke stunt en pakte een punt tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Uiteraard werden er ook nog op andere velden enkele interessante duels uitgevochten. Hieronder alle uitslagen even opgesomd.

Verder in Groep A namen ook Manchester City en RB Leipzig het tegen elkaar op, met Kevin De Bruyne opnieuw in de basis. Daarnaast nam ook Romeo Lavia plaats op de Engelse bank. Het duurde niet lang vooraleer Nathan Aké de thuisploeg op voorsprong kopte.

Doelpuntenkermis en ommekeer op Anfield

Het werd zelfs een echte doelpuntenkermis. The Citizens wonnen uiteindelijk met 6-3 na doelpunten van Nathan Aké, een eigen doelpunt van Mukiele, Riyad Mahrez, Jack Grealish, Joao Cancelo en Gabriel Jesus. Bij de bezoekers liet Nkunku zich opmerken met een hattrick.

In Groep B viel er op Anfield heel wat spektakel te beleven. Alexis Saelemaekers en AC Milan begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Alexander-Arnold bracht Liverpool al na tien minuten op voorsprong, Salah miste vijf minuten later een gouden mogelijkheid vanop de stip.

Dan draaide de motor van AC Milan plots op volle toeren. Ante Rebic zorgde, enigszins verrassend, voor de gelijkmaker. Amper 110 seconden later bracht Brahim Diaz de Italianen op voorsprong. Uiteindelijk zorgde Mohamed Salah en Jordan Henderson nog voor de ommekeer. In dezelfde groep bleven Atlético Madrid en FC Porto steken op een scoreloos gelijkspel.

Franse superspits 

Ajax kon op bezoek bij Sporting Lissabon rekenen op een uitstekende Sebastien Haller. De Franse spits trof viermaal raak, ook Berghuis prikte zijn doelpuntje mee (1-5). Tot slot opende Real Madrid hun Champions League-campagne op het veld van Inter Milaan.

Opmerkelijk, Eden Hazard nam plaats op de bank. Ook hier bleef het lang 0-0, al mochten de Madrilenen daar dan wel een zeer sterke Thibaut Courtois voor bedanken. In de slotfase zorgde Rodrygo voor het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties