Het afhaken van Simon Mignolet zorgt ervoor dat Martinez een héél netelig onderwerp kan vermijden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Het afhaken van Simon Mignolet zorgt ervoor dat Martinez een héél netelig onderwerp kan vermijden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koen Casteels zal dinsdagavond het Belgische doelvlak verdedigen in Cardiff. En dat was altijd het plan van Roberto Martinez. Al heeft de blessure van Simon Mignolet het allemaal iets gemakkelijker gemaakt.

Eerder vandaag raakte namelijk bekend dat Simon Mignolet de Rode Duivels heeft verlaten. De doelman van Club Brugge kampt met een blessure. Ook Thibaut Courtois was eerder al teruggekeerd naar Real Madrid. 

Roberto Martinez - de bondscoach wenst zijn spelers natuurlijk geen blessure toe - is niet rouwig om het afhaken van Mignolet. Philippe Clement had namelijk al een ballonnetje opgelaten om de spelers van Club Brugge te sparen.

Bovendien was Martinez volgens onze informatie helemaal niet van plan om Big Si op te stellen. Koen Casteels bewees de voorbije seizoenen bij VfL Wolfsburg dat hij het verdient om te spelen. Meer zelfs: de doelman van die Wölfe heeft Mignolet zelfs voorbijgestoken in de pikorde.

Gewijzigde pikorde

Door het afhaken van de doelman van Club Brugge ontwijkt Martinez niet alleen een netelig onderwerp. De Spaanse selectieheer zorgt er ook ineens voor dat Clement achteraf geen commentaar kan hebben op zijn keuzes. Of dat Martinez voor Casteels kiest op vraag van de coach van Club Brugge, zo u wil.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties