Ghana reageert op beschuldigingen Broos en Zuid-Afrika na spookpenalty: "Het gaat niet altijd zoals je wil"

Ghana reageert op beschuldigingen Broos en Zuid-Afrika na spookpenalty: "Het gaat niet altijd zoals je wil"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zuid-Afrika gaat niet naar het WK nadat het tegen Ghana een 'spookpenalty' tegen kreeg. Bondscoach Hugo Broos reageerde verbolgen en wil dat de match herspeeld wordt. Bij Ghana reageerden ze intussen ook.

Broos was woedend en wees naar de scheidsrechter met niet misteverstane woorden. Ook de Zuid-Afrikaanse bond wil dat de match herspeeld wordt, gezien de omstandigheden. Ook zij laten weten dat de scheidsrechter twijfelachtig was. 

De communicatiedirecteur van de GFA, Henry Asante Twum, heeft daarop gereageerd. “De scheidsrechter op de dag was oké,” vertelde hij aan Joy Sports. “We zijn ook al op plaatsen geweest waar de scheidsrechter niet naar onze zin was, maar we hebben niet eens commentaar gegeven. Bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd tegen Ethiopië waren er bepaalde slechte beslissingen van de scheidsrechter. En toen we tegen Zimbabwe speelden in Cape Coast kregen we een penalty tegen. Dus het gaat niet altijd zoals je wilt. We respecteren hun beslissing om naar de FIFA te gaan, maar ik ben bang dat het de uitkomst van de wedstrijd niet zal veranderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties