Pro League neemt drastisch besluit na wangedrag fans: "Geen bezoekende fans meer in 2021"

Pro League neemt drastisch besluit na wangedrag fans: "Geen bezoekende fans meer in 2021"

Na afgelopen weekend was de situatie onhoudbaar geworden. De zelden vertoonde ongeregeldheden in Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi zetten de Pro League voor een voldongen feit.

Dankzij het lobbywerk van de Pro League werden toeschouwers nog steeds toegelaten, ondanks de zorgwekkende coronacijfers. Na de ongeregeldheden van afgelopen weekend neemt de Pro League op eigen houtje een drastisch besluit.

"Na overleg besloot de Raad van Bestuur om tot het einde van het kalenderjaar geen bezoekende supporters meer toe te laten in alle wedstrijden van de Pro League." Het betreft de Jupiler Pro League, de 1B Pro League en de Croky Cup.

"De Pro League heeft de voorbije maanden intensief en constructief samengewerkt met de verschillende overheden en kabinetten. Wij zullen niet toestaan dat de incidenten die gisteren plaats vonden dit overleg hypothekeren. Daarom zullen deze trajecten verder geïntensifieerd worden met nadruk op het harmoniseren van de maatregelen en de verhoging van de pakkans en het elimineren van de straffeloosheid", klinkt het verder in het statement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties