Duidelijkheid voor Roberto Mancini na WK-debacle met Italië

Duidelijkheid voor Roberto Mancini na WK-debacle met Italië

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen WK in Qatar voor Italië en dus is het uitkijken wat er gebeurt met bondscoach Roberto Mancini.

Italië werd afgelopen weekend uit de WK-play-offs geknikkerd door Noord-Macedonië. Die laatste spelen tegen Portugal voor een WK-ticket.

Volgens de Italiaanse kranten La Gazzetta dello Sport en Il Corriere dello Sport zal Roberto Mancini aan de slag blijven als bondscoach. De Italiaanse bond liet al weten dat het niet van plan is de samenwerking te stoppen en ook de trainer zelf denkt niet aan zijn ontslag.

Roberto Mancini heeft maandag op een persconferentie te kennen gegeven dat hij zin heeft om verder te doen als bondscoach van Italië, ondanks het feit dat de Azzurri er net als vier jaar geleden niet bij zullen zijn op het WK. Hij geeft zichzelf wel nog enkele dagen om erover na te denken.

Mancini bevestigde het nieuws ondertussen op zijn persconferentie. "Ik heb de voorbije dagen met de bondsvoorzitter gesproken. Ik denk dat we op één lijn zitten", aldus Mancini. "De komende dagen zullen we nog verder praten. We moeten opnieuw beginnen en op een andere manier denken. Ik ben nog jong. Het is mijn doel om het EK en het WK te winnen. Mijn werk bevalt me nog."

Mancini heeft nog een contract tot 2026 en bedankte ook de mensen die hem vroegen om door te gaan. "Het doet me plezier dat het werk van de afgelopen vier jaar geapprecieerd wordt. Er was niet alleen de eindzege op het EK, maar er was ook een reeks wedstrijden zonder nederlaag. Dat was geen toeval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties