🎥 Borussia Dortmund krijgt in eigen stadion pandoering in Duitse topper (en het is niet tegen Bayern)

In de Duitse Bundesliga stond deze avond de topper tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig op het programma. De bezoekers speelden Dortmund (met twee Belgen) helemaal zoek en wonnen met 1-4.

Dortmund stond voor deze speeldag op 6 punten van Bayern München en 9 punten voor de derde plek van Bayer Leverkusen. Om de Rekordmeister niet helemaal uit het oog te verliezen, kon er maar best gewonnen worden van nummer 4 RB Leipzig. Bij de thuisploeg startten zowel Axel Witsel en Thorgan Hazard terwijl Thomas Meunier nog altijd geblesseerd is.

Na een halfuur stond het al 0-2 voor de bezoekers uit Leipzig. De Oostenrijker Konrad Laimer wist tweemaal te scoren voor de rust.

Na de rust ging Leipzig op het elan door en scoorde Nkunku na een subtiele maar geniale assist van -alweer-laimer.

Even leek Malen de schade nog te kunnen beperken maar Dani Olmo zorde er enkele minuten later voor dat de score drie doelpunten verschil bleven. De Fransman Nkunku was bovendien goed voor drie assists.

In de stand lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare te zijn voor Dortmund en doet Leipzig een goede zaak in de strijd om de Champions League-tickets.