Bescheiden hoeft de beste keeper ter wereld niet meer te zijn: "In de eerste helft pak ik uit met twee paradones"

Bescheiden hoeft de beste keeper ter wereld niet meer te zijn: "In de eerste helft pak ik uit met twee paradones"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid won zaterdagavond met 1-2 bij Celta de Vigo en zette zo weer een stap richting Spaanse landstitel. En dan mogen ze gerust een standbeeld beginnen maken voor Thibaut Courtois, want zonder de doelman waren ze gisteren alweer in de problemen gekomen.

Courtois onderstreepte zijn status van beste doelman ter wereld en gaf achteraf ook een interview waarin hij zijn prestaties niet onderbelichtte: "In de eerste helft pak ik uit met twee paradones (wereldreddingen)", zei hij voor de camera.

Ook de Spaanse kranten bewierookten hem: "Zonder de Belg zou Madrid verloren hebben. Courtois wint competities en dat wordt steeds duidelijker: Aspas kon niet geloven wat de Belg uit zijn doel haalde. Op dit moment kan niemand ontkennen dat Courtois de beste speler is op zijn positie in Europa, ook al maakt dat geen verschil voor degenen die awardshows organiseren of degenen die absurde ranglijsten opstellen en Courtois buiten de topplaatsen laten", schreef AS

Waarmee ze bedoelen dat hij in de discussie om de Gouden Bal zou moeten meespelen. Courtois was een muur voor Celta en een zegen voor zijn team. Hij is de beste keeper ter wereld op dit moment. Voor het geval er nog twijfel bestond", laat Marca weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties