Doelpuntenkermis in 1B op vrijdagavond want er vielen maar liefst 13 doelpunten in twee wedstrijden

Twee wedstrijden stonden het op het programma op vrijdagavond in 1B. De fans werden in de watten gelegd want er vielen maar liefst 13 doelpunten.

Moeskroen - Westerlo

Kampioen Westerlo mocht op bezoek bij Moeskroen. De Kempenaars stonden na een dik kwartier spelen al op een dubbele voorsprong dankzij Vaesen en De Cuyper. Moeskroen nog nog voor rust minderen tot 1-2 dankzij Chevalier.

Tien minuten na de rust sloeg Westerlo tweemaal toe. De Cuyper met zijn tweede Daci kwam ook tot scoren. Zo stond het plots 1-4. Duplus van Moeskroen kon minderen tot 2-4, maar Persyn en Paulet zette de zwaren 2-6 cijfers op het bord.

Met deze overwinning gaf Westerlo nog wat extra glans aan hun titel.

Virton - Lommel

Lommel moest op bezoek bij Virton. Sneeuw en ijsregen maakte het moeilijk voetballen. Toch werd er maar liefst vijfmaal gescoord in deze partij.

Allach bracht de thuisploeg op voorsprong, maar nog voor rust kon Lommel tweemaal tegen prikken. Eerst Caue en dan Henkens die voor de 1-2 ruststand zorgden.

Na rust kwam Virton op gelijke hoogte via Souleymane, maar het was Sales die in het slot van de partij ervoor zorgde dat de drie punten naar Lommel gingen.