Waar Barcelona zijn geld blijft halen? Ze verkopen nog eens een groot percentage van hun uitzendrechten

Waar Barcelona zijn geld blijft halen? Ze verkopen nog eens een groot percentage van hun uitzendrechten

Barcelona heeft de voorbije weken al flink wat gespendeerd op de transfermarkt. Geld dat ze in principe niet hebben. Maar daar wordt al snel een mouw aan gepast. Eerder verkochten ze al tien procent van hun uitzendrechten. Nu hebben ze er nog eens 15 procent van verkocht.

De Amerikaanse investeringsgroep Sixth Street heeft nu dus al 25 procent van de uitzendrechten van de Catalaanse club in handen. Ze waren vorige week al tot een akkoord gekomen voor een eerste schijf van 10 procent, voor een periode van 25 jaar. Daarvoor betaalden de Amerikanen 207,5 miljoen euro. Voor de bijkomende 15 procent van de uitzendrechten zouden ze ongeveer 400 miljoen euro op tafel moeten leggen, zo berekenden de Spaanse media. I

Eerder ging Barça reeds een lening van 595 miljoen euro aan met de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en kwam er een sponsordeal met Spotify voor 435 miljoen euro. Noodzakelijke inkomsten, want de club torst een schuldenberg van bijna anderhalf miljard euro met zich mee. Dat belet FC Barcelona niet om uit te halen op de transfermarkt. De voorbije weken werden de transfers aangekondigd van Robert Lewandowski (45 miljoen euro) en Raphinha (70 miljoen euro).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties