René Vandereycken ziet tactisch steekspel tussen Club Brugge en RC Genk

Joachim Vandecauter
| 20 reacties
René Vandereycken ziet tactisch steekspel tussen Club Brugge en RC Genk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was de topper van de speeldag. Ook René Vandereycken heeft Club Brugge - RC Genk gezien. Hij zag een tactisch steekspel tussen beide trainers.

Volgens René Vandereycken was het tactisch plan van Wouter Vrancken af. Dat zei hij in Het Nieuwsblad. Vrancken zorgde ervoor dat Clinton Mata en Stanley Nsoki regelmatig moesten uitwijken naar de zijkanten. Daardoor kwam Brandon Mechele regelmatig alleen tegen Cyriel Dessers te staan. Een probleem volgens Vandereycken. Hij zag zo dat Club Brugge ook dit seizoen kwetsbaar kan zijn. 

Een ander probleem volgens Vandereycken was dat Noah Mbamba centraal voor de verdediging er vaak alleen voor stond. Te weinig steun van Hans Vanaken en Ruud Vormer. Zo kwam er centraal veel ruimte vrij voor Genk. 

Vandereycken denkt dat Carl Hoefkens tijdens de rust gewezen heeft op de zwakke plekken. Hij zag dat Vanaken en Vormer in de 2e helft vaak naast verdedigende middenvelder Eder Balanta stond. Daardoor kon Club volgens Vandereycken collectief druk zetten, waardoor er minder ruimte was voor Genk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties