De RBFA, met Eden Hazard als kapitein, zal in Qatar de One Love-campagne steunen: "We geven een sterk signaal van solidariteit"

De RBFA, met Eden Hazard als kapitein, zal in Qatar de One Love-campagne steunen: "We geven een sterk signaal van solidariteit"

Kapitein Eden Hazard zal in Qatar een armband dragen met daarop een hart met kleuren die representatief zijn voor alle achtergronden.

Niet allen België maar ook Nederland, Engeland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Wales steunen de campagne. De aanvoerders van deze landen zullen een armband dragen met daarop een hart met kleuren die representatief zijn voor alle achtergronden.

“Deze One Love-campagne maakt gebruik van de kracht van voetbal om inclusie te bevorderen en een boodschap uit te dragen tegen elke vorm van discriminatie en onrecht, nu de ogen van de wereld gericht zijn op ons wereldspel”, klinkt het bij de KBVB. “Deze boodschap wordt gesymboliseerd door de respectieve aanvoerders van de nationale mannenploegen die de kenmerkende One Love-armband dragen. Deze steun voor de One Love-campagne is een onderdeel van het bredere engagement van de KBVB om het WK te gebruiken als een platform voor verandering, waarbij volledig wordt erkend dat er sinds de toekenning van het toernooi vooruitgang is geboekt in Qatar.”

“Door al met tien landen dezelfde aanvoerdersband te dragen, geven we alvast een sterk signaal van solidariteit”, zegt aanvoerder Eden Hazard. “We kunnen alleen maar hopen dat in de komende weken nog meer landen ons voorbeeld zullen volgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties