Dendoncker krijgt al nieuwe coach: Stevie G ontslagen na desastreuze resultaten, naam opvolger ligt al op straat

Dendoncker krijgt al nieuwe coach: Stevie G ontslagen na desastreuze resultaten, naam opvolger ligt al op straat
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aston Villa heeft niet lang getwijfeld. Na de 3-0 van gisterenavond tegen Fulham ontsloeg het Steven Gerrard als manager. De ploeg van Leander Dendoncker verloor al 6 van zijn 11 competitiematchen en staat 17de.

Meteen na de match volgde het verdict al. "We bedanken Steven voor zijn harde werk en betrokkenheid. We wensen hem het beste in de toekomst", klinkt het in een korte verklaring. 

De 42-jarige Gerrard had sinds november vorig jaar het roer in handen bij Aston Villa. In die bijna 12 maanden kon hij slechts 12 van de 32 competitiematchen winnen. Vorig seizoen kon hij de Villans in de Premier League houden, maar nu staat de club enkel op doelpuntensaldo boven de degradatieplaatsen. 

Gerrard is de vierde trainer in de Premier League die dit seizoen zijn boeltje moet pakken. Eerder overkwam het Scott Parker (Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea) en Bruno Lage (Wolverhampton).

In de wandelgangen klinkt de naam van Mauricio Pochettino als mogelijke opvolger, de Argentijn coachte de voorbije seizoen Tottenham en PSG met succes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties