Beerschot op één inbreuk van matchen achter gesloten deuren en grijpt drastisch in: "Dit kan niet langer"

Beerschot op één inbreuk van matchen achter gesloten deuren en grijpt drastisch in: "Dit kan niet langer"

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De matchen van Beerschot verlopen dit seizoen niet zonder incidenten. Matchen achter gesloten deuren hangen de club boven het hoofd en dat wil de ploeg van Het Kiel absoluut vermijden.

Wegens het gooien van bier en andere zaken op het veld door supporters moet Beerschot zich al voor de zevende keer bij het bondsparket verantwoorden. Het meest recente voorval speelde zich af op bezoek bij Lierse Kempenzonen. "Dit kan niet langer", meldt Beerschot in een officieel communiqué. Aan zulke incidenten hangen uiteraard ook boetes vast.

"Daarbovenop laat het bondsparket weten dat bij een volgende inbreuk onmiddellijk wedstrijden achter gesloten deuren zullen geëist worden.Ook liet het bondsparket duidelijk verstaan dat bij een volgend incident de 3 thuismatchen achter gesloten deuren die Beerschot voorwaardelijk kreeg, zullen omgezet worden in een effectieve straf."

"Daarom ziet de club zich genoodzaakt om bij een volgend incident een extra maatregel toe te voegen: Bij de volgende biergooier, zal er geen drank meer toegelaten zijn in de tribunes", kondigt de nummer 3 uit de Challenger Pro League aan. "Bovendien zal de biergooier individueel gestraft worden door de club."

Er volgt ook nog een oproep. "De club beseft dat het met zo’n drastische maatregel iedereen treft, waaronder ook zichzelf. Daarom roept het zijn fans op om geen bier of andere voorwerpen meer te gooien, maar ook om andere supporters die aanstalten maken om dit te doen, daarop aan te spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties