🎥 Na de passages bij Arsenal, Manchester City en Real Madrid: wereldster neemt belangrijke beslissing

🎥 Na de passages bij Arsenal, Manchester City en Real Madrid: wereldster neemt belangrijke beslissing
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Arsenal, Man City en Real gevoetbald. Wie kan dat zeggen? Alleen wereldsterren. Er is er eentje van wie de voetbalwereld afscheid moet nemen.

Emmanuel Adebayor heeft op zijn Instagrampagina via een video zijn afscheid aan het voetbal aangekondigd. Van de hoogtepunten tot de laagtepunten: mijn profcarrière is een ongelooflijke reis geweest. Ik ben zo dankbaar voor alles en vind het spannend wat er nu gaat komen", schrijft de 39-jarige Togolees erbij.

Adebayor was gedurende zijn voetbalcarrière wel eens onderwerp van controverse. Ruziemaken met een coach, het publiek provoceren, zijn contract laten ontbinden: het passeerde allemaal wel een keertje de revue. Daarnaast was hij echter een geweldige voetballer, met een neus voor doelpunten.

Van 2006 tot 2009 kwam Adebayor uit voor Arsenal. Nadien was hij één van de aanvallers die Man City gingen helpen om grote ambities waar te maken. In 2011 leende City hem uit aan Real Madrid. Nadien volgden ook nog passages bij Tottenham, Crystal, Palace, Basaksehir, Kayserispor, Olimpia (Paraguya) en Semassi (Togo).  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties