FC Barcelona richt nu hun pijlen op de Spaanse pers
FC Barcelona richt nu hun pijlen op de Spaanse pers

Na beschuldigingen van corruptie in de Negreira-zaak, heeft Barcelona gereageerd door zich te richten op een nieuwe partij. Nu is de Spaanse journalistiek aan de beurt.

De club heeft vijf journalisten aangeklaagd voor hun bijdrage aan de imagoschade die de zaak heeft veroorzaakt. In de periode 2001-2018 hebben oud-voorzitters Sandro Rosell en Josep María Bartomeu geheime betalingen gedaan aan scheidsrechtersbaas José María Enríquez Negreira. Dit werd onthuld door privégesprekken van andere bestuurders bij Barcelona.

Joan Laporta, de huidige voorzitter van Barcelona, is vastbesloten om het imago van de club te beschermen en heeft aangekondigd krachtig te reageren tegen iedereen die probeert de geschiedenis en het imago van Barcelona te beschadigen.

Barcelona tracht de imagoschade te verhalen op de journalisten die aan de Negreira-zaak werken. Spaanse media speculeren echter nog steeds over mogelijke sancties tegen de club, zoals de afname van titels of degradatie naar de Segunda División, als Barcelona schuldig wordt bevonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties