Leandro Trossard en Arsenal zien de titel steeds verder wegglippen na een nieuwe nederlaag

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Leandro Trossard en Arsenal zien de titel steeds verder wegglippen na een nieuwe nederlaag
Foto: © photonews

Arsenal heeft een slechte zaak in de titelstrijd gedaan. Het verloor in eigen huis met 0-3 van Brighton.

Na de zege van Manchesters City op Everton wist Arsenal dat het thuis tegen Brighton moest winnen. Al begon het wel al meteen slecht. Gabriel Martinelli moest geblesseerd naar de kant en Leandro Trossard kwam hem tegen zijn ex-ploeg vervangen. 

Arsenal liet de moed niet zakken en na een half uur kon Trossard op doel trappen, maar hij raakte de lat. Daarna bleef Arsenal naar een doelpunt op zoek gaan, maar scoren lukte niet. 

Na de rust kreeg Arsenal het deksel op de neus. Pervis Estupiñán gaf de voorzet en Julio Enciso kopte die binnen. Nadien probeerde Arsenal langszij te komen, maar scoren lukte niet. Meer zelfs, het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Pascal Gross bediende ex-Union-speler Deniz Undav en die zette de 0-2 op het bord. In de toegevoegde tijd maakte Pervis Estupiñán er nog 0-3 van. 

Zo ziet Arsenal Manchester City tot 4 punten uitlopen. Bovendien moet Man City nog altijd een extra wedstrijd spelen. Zo is de kans op een titel voor Arsenal een pak kleiner geworden. Arsenal moet op 2 wedstrijden immers nog 4 punten goedmaken. 

Brighton springt dankzij de zege dan weer naar de 6e plaats. Ook moet het nog 4 wedstrijden spelen. Zo komt Europees voetbal steeds dichterbij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties