Analyse "Maestro, dat niet doen zou zonde zijn" - Na Vanhaezebrouck roeren ook de fans van Gent zich en dat is meer dan terecht

"Maestro, dat niet doen zou zonde zijn" - Na Vanhaezebrouck roeren ook de fans van Gent zich en dat is meer dan terecht
Foto: © photonews

Sven Kums was ook op bezoek bij Cercle Brugge opnieuw heel belangrijk voor KAA Gent. Rest de vraag: blijft hij bij de Buffalo's?

Hein Vanhaezebrouck begon meteen na de winterstop als eerste de alarmbel te luiden richting het bestuur van KAA Gent.

Week na week groeide de vormcurve van Sven Kums en daarmee ook de roep om hem een nieuw contract aan te bieden.

Looneisen

Kums is einde contract en zou dus voor gelijk welke ploeg kunnen tekenen, maar wil ook wel graag blijven in de Arteveldestad.

Zelf aast hij op een nieuw contract voor twee seizoenen, Louwagie en De Witte lijken de 35-jarige speler maar één jaartje te willen aanbieden.

Kums Sven
Photonews

En ook de looneisen liggen nog wat uit elkaar: Kums zou fors moeten inleveren bij het nieuwe contract en dus kunnen andere lucratieve aanbiedingen altijd een optie worden.

De marktwaarde van de middenvelder ligt 'amper' op 600.000 euro gezien zijn leeftijd volgens Transfermarkt, maar ook dit seizoen bewees hij meermaals zijn waarde.

Op bezoek bij Cercle Brugge zorgde hij nog voor twee assists, over alle competities heen zit hij deze jaargang aan 4 goals en 9 assists en 4216 speelminuten.

Versleten is Kums dus verre van. Dat liet Vanhaezebrouck al weten en ook de supporters zijn grote fan van hoe de middenvelder momenteel speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties