🎥 OFFICIEEL: Vincent Kompany vindt "extreem getalenteerd" alternatief voor Bart Verbruggen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 OFFICIEEL: Vincent Kompany vindt "extreem getalenteerd" alternatief voor Bart Verbruggen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany heeft dan toch zijn nieuwe doelman beet. Uiteindelijk is het James Trafford geworden. Hij won zopas nog het EK voor beloften.

Burnley was op zoek naar een nieuwe doelman. Eerst richtte Vincent Kompany zijn pijlen op Bart Verbruggen, maar de ex-doelman van Anderlecht koos uiteindelijk voor Brighton. 

Zo moesten ze naar een alternatief. Uiteindelijk kwamen ze uit bij James Trafford (20). Hij was afgelopen seizoen in de League One bij de Bolton Wanderers actief en kreeg daar de trofee voor de Jonge Speler van het Jaar. Ook speelde hij kampioen. Daarnaast won hij met de U21 van Engeland onlangs nog het EK, waar hij in de finale een penalty stopte. 

Trafford tekende voor 4 seizoenen en Burnley betaalde aan eigenaar Manchester City zo'n 16 miljoen euro voor hem. Dat bedrag kan tot zo'n 22 miljoen euro oplopen. 

"We hebben een extreem getalenteerde jonge man gehaald", is Kompany verheugd met zijn nieuwe keeper. "Meer dan talent heeft hij ook een geweldig karakter. Hij is zelfzeker en volwassen. We kijken er naar uit zijn talent verder te ontwikkelen en hem beter te maken. Hij kan het heel ver brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties