WK vrouwenvoetbal: Frankrijk met verrassend puntenverlies, Nederland en Zweden met nodige moeite

Op het WK vrouwenvoetbal stonden op zondag opnieuw drie wedstrijden op het programma. Met een eerste grote verrassing.

In groep E stond er een belangrijk duel tussen Nederland en Portugal op het programma, in de wetenschap dat team USA en Vietnam ook in de groep zitten.

De Nederlanders kwamen na een corner en op aangeven van de VAR snel op voorsprong via van der Gragt, meteen ook de eindstand: 1-0.

Groep F

De eerste echt grote verrassing op dit WK is een feit. Frankrijk - toch een van de favorieten vooraf - raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Jamaica. Die moesten de laatste minuten met tien verder na twee keer geel voor Shaw.

Groep G

Ook Zweden had de nodige moeite tegen Zuid-Afrika. Magaia bracht de Zuid-Afrikanen op voorsprong vlak na rust, via Rolfö en Ilestedt (in de slotminuut) werd het nog 2-1.