'Transfervrije vertrokken Mykhailichenko kan Anderlecht toch nog wat geld opleveren'

'Transfervrije vertrokken Mykhailichenko kan Anderlecht toch nog wat geld opleveren'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zag deze zomer Bogdan Mykhailichenko vertrekken naar Dinamo Zagreb. Transfervrij, maar toch kan de Oekraïner Anderlecht nog wat geld opbrengen.

Mykhailichenko speelde vorig jaar al op huurbasis  bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk en keerde terug naar Anderlecht, maar vertrok transfervrij naar het Kroatische Dinamo Zagreb

Mykhailichenko heeft op dit moment een marktwaarde van zo'n 4 miljoen euro, maar toch kreeg Anderlecht niets terug van de 500.000 euro die het in 2020 voor de Oekraïner betaalde. Maar Anderlecht kan mogelijk toch nnog wat geld verdienen door de transfer. 

Volgens Transfermarkt krijgt Anderlecht namelijk 120.000 euro per 10 basisplaatsen van Mykhailichenko. Als de Kroaten zich kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, dan levert dat Anderlecht 450.000 euro op. 

Dinamo Zagreb won deze week zijn heenwedstrijd met 4-0 van Astana in de tweede voorronde, met Mykhailichenko als invaller. Als Zagreb de groepsfase van de Europa League haalt, krijgt Anderlecht nog 100.000 euro, bij de Conference League is dat nog 50.000 euro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties