Romelu Lukaku en Paulo Dybala: het nieuwe koningsduo van de Serie A?

Hendrik Van Wonterghem
| 3 reacties
Romelu Lukaku en Paulo Dybala: het nieuwe koningsduo van de Serie A?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het warme nest van AS Roma. Bij de Romeinen komt Lukaku terecht bij een club die haar spelers veel vertrouwen geeft. Vraag dat maar aan Paulo Dybala.

Want de Argentijn werd bij zijn aankomst in de Italiaanse hoofdstad door een mensenzee toegezongen en verwelkomd. Paulo Dybala kon zijn eigen ogen bijna niet geloven. Ook Romelu Lukaku kreeg een mooie entrée bij zijn nieuwe club, bij zijn aankomst op de luchthaven van Rome.

"Hij zal er gigantisch veel liefde krijgen", zei Filip Joos (die tevens ook AS Roma-fan is) voor 90 minutes. En als er iets is wat Lukaku nodig heeft, is het wel vertrouwen. En ook Roma-coach José Mourinho weet dat je Lukaku moet koesteren. Ook al liep het laatste huwelijk tussen de 2 bij Manchester United mis, Mourinho speelt een spel dat hem in principe op het lijf geschreven zou moeten zijn.

Koningsduo?

Daarnaast zou het duo Lukaku-Dybala wel eens vonken kunnen geven. Twee spelers met eigenschappen die elkaar perfect aanvullen. "Dan heb je wel iets. Dybala en Lukaku samen, dat werkt wel, denk ik. Dat is ook wat Inter vorige zomer wilde", aldus Joos.

Niet zo onlogisch, want qua type speler is Paulo Dybala enorm vergelijkbaar met Lautaro Martinez, een speler waar Lukaku bij Inter bijzonder goed mee klikte. Een soort omschakelingsvoetbal met 2 dodelijke spitsen die elkaar blindelings vinden, en elk beslissend zijn op hun eigen manier.

Lukaku zal hoe dan ook op meer dan voldoende speelminuten kunnen rekenen bij zijn nieuwe club. Tammy Abraham staat aan de kant met een zware knieblessure, en Andrea Belotti wist ondanks zijn brace tegen Salernitana nog geen potten te breken bij de Romeinen. De transfer van Duvan Zapata (Atalanta) viel in het water.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties