KAA Gent zet nieuw contract van sterkhouder door opvallende reden on hold

KAA Gent zet nieuw contract van sterkhouder door opvallende reden on hold
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent kijkt voorlopig de kat uit de boom over een contractverlenging voor Hyun-seok Hong. En daar is een opvallende reden voor.

De 24-jarige Hong is uitgegroeid tot één van de sterkhouders van KAA Gent. Hij heeft een contract tot juni 2025, maar de Buffalo’s hebben al een verbeterde versie voor hem klaar liggen. Al is er een probleempje waarom dat nog niet gegeven werd.

De Zuid-Koreaan moet voor zijn 28ste immers een legerdienst van maar liefst 21 maanden uitvoeren. Veel mogelijkheden om daaraan te ontsnappen zijn er niet, tenzij ze hun land een grote dienst bewezen hebben.

Dat kan mogelijk gebeuren op de Asian Games. Als hij daar met Zuid-Korea goud pakt, dan kan hij zijn legerdienst of een deel daarvan kwijtgescholden worden.

Voorlopig kijkt KAA Gent dus de kat uit de boom. Het zou heel vreemd zijn dat Hong zijn carrière als profvoetballer on hold moet zetten om een legerdienst uit te voeren, maar de kans is dus zeker bestaande. KAA Gent wacht dan ook minstens tot na de Asian Games met het nieuwe contract.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties