Einde van een dynastie: Michael Verschueren stapt uit raad van bestuur Anderlecht en gaat zich hierop focussen

Hendrik Van Wonterghem
| 3 reacties
Einde van een dynastie: Michael Verschueren stapt uit raad van bestuur Anderlecht en gaat zich hierop focussen
Foto: © photonews

Geen familie Verschueren meer op Anderlecht. Michael Verschueren (53) stapt uit de Raad van Bestuur bij RSCA en gaat zich focussen op zijn internationale carrière in de voetbalwereld.

Na ruim 40 jaar verdwijnt de familie Verschueren volledig uit Anderlecht. Het verhaal van Michael bij de Brusselaars begon in 2010, toen hij bestuurlid werd en later ook aandeelhouder en technisch directeur onder Marc Coucke. Samen zouden ze een stunt realiseren door Vincent Kompany terug naar Anderlecht te halen.

Sinds de komst van Wouter Vandenhaute verdween Verschueren naar het achterplan en en verliet hij het dagelijkse management om weer bestuurslid te worden. Deze avond liet hij weten dat hij die post verlaat.

Verschueren zegt het voetbal niet vaarwel. Hij krijgt een topfunctie bij ECA, de belangenvereniging van de grootste Europese voetbalteams waar hij momenteel al bestuurslid is.

“Ik heb altijd geprobeerd deze mooie club mee vorm te geven, in navolging van een aantal krachtige voetballeiders voor mijn tijd", vertelt hij op de Anderlecht-website.

"Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan de fans, bestuurders en sponsors van de club voor hun vertrouwen tijdens de afgelopen jaren. Het moment is gekomen om mijn energie ten dienste te stellen van de verdere uitbouw van het internationale voetballandschap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties