Dit kan je niet verzinnen! Waarom loepzuivere goal Liverpool toch afgekeurd werd

Dit kan je niet verzinnen! Waarom loepzuivere goal Liverpool toch afgekeurd werd
Foto: © photonews

Als u denkt dat u in Belgiรซ al alles gezien hebt qua VAR-beslissingen dan moet u straks de wedstrijd Tottenham-Liverpool eens bekijken. De Spurs wonnen die wedstrijd met 2-1 nadat Liverpool met negen viel. Maar die wedstrijd had ook heel anders kunnen verlopen.

Liverpool-aanvaller Luis Diaz opende de score. Geen vuiltje aan de lucht, dacht iedereen, maar toch ging de vlag van de grensrechter omhoog. De VAR moest dus tussenkomen, maar nog dacht iedereen dat het doelpunt ging goedgekeurd worden. Tot ieders verbazing keurde de ref na de VAR-check de goal af.

Op de beelden was duidelijk te zien dat Diaz onside stond. Maar wat liep er dan mis? Het ging om een miscommunicatie tussen hoofdref en VAR. Scheidsrechter Simon Hooper wachtte op de VAR, maar die dacht dat Hooper intussen het doelpunt had goedgekeurd.

Dus riep de VAR van dienst, Darren England, 'check completed'. In de waan dat het doelpunt ging doorgaan, want hij had ook gezien dat het een geldige goal was. De ref dacht dan weer dat de VAR het buitenspel bevestigde en keurde de goal af. Comedy Capers!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties