OFFICIEEL: Louis Van Gaal keert terug naar Ajax

OFFICIEEL: Louis Van Gaal keert terug naar Ajax
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Van Gaal zal terugkeren naar Ajax. Met dat nieuws kwam de club dinsdag zelf naar buiten.

Zo zal Louis Van Gaal aan de slag gaan als adviseur voor de Raad van Commissarissen bij Ajax. Dat meldt de club zelf via zijn offciële kanalen. 

"Louis van Gaal gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV adviseren over voetbaltechnische zaken. Op deze wijze wordt de vacante positie van voormalig RvC-lid Jan van Halst ingevuld, die onlangs besloot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt", klinkt het bij de Nederlandse club.

Van Gaal reageerde zelf ook al kort. "Ik wil Ajax graag ​helpen. Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal ​en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur. ​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren."

De Nederlander speelde vroeger al bij Ajax nadat hij zijn jeugd daar had afgerond en voor hij naar Antwerp trok. In 1991 werd hij coach bij de Ajacieden waar hij dit bleef tot 1997.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties