Referee Department velt oordeel over buitenspelfase bij doelpunt Bokadi, geen woord over mogelijke rode kaart

Referee Department velt oordeel over buitenspelfase bij doelpunt Bokadi, geen woord over mogelijke rode kaart
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Club Brugge steigerden ze na het zien van de beelden van de lijnen bij het doelpunt van Merveille Bokadi. De lijn van de verdediger van Standard lag immers verder dan die van De Cuyper. Maar gezien er geen ruimte tussen was, werd het doelpunt goedgekeurd. Het Referee Department gaf zijn oordeel.

"Te belachelijk voor woorden", noemde Hans Vanaken het na het zien van het beeld. "Dat reglement gaan ze me toch eens moeten laten zien." Wel, intussen heeft het Referee Department dat ook gedaan en ze oordeelden dat ref Erik Lambrechts en VAR Wesli De Cremer de juiste beslissing namen. 

Het reglement, dat ons ook is uitgelegd, zegt inderdaad dat als er geen ruimte is tussen de twee lijnen de beslissing van de lijnrechter moet gevolgd worden. Omdat die niet vlagde, wordt het doelpunt dan ook terecht toegekend.

Over de fase waarbij Djenepo op de enkel van Skov Olsen gaat staan, wordt dan weer met geen woord gerept. Ook daar waren ze bij Club niet echt mee opgezet: "Duidelijker rood bestaat toch niet", zei Vanaken daarover. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties