Rode Duivel op een zijspoor en niet mee naar het EK? "Je hebt er weinig aan"

Rode Duivel op een zijspoor en niet mee naar het EK? "Je hebt er weinig aan"
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben zich kunnen kwalificeren voor het EK 2024. Nu blijft het nog even de vraag wie Tedesco mee zal nemen naar Duitsland.

Zo werd Michy Batshuayi wat aan de kant geschoven de laatste tijd bij de Rode Duivels. Als er een tweede spits nodig is, grijpt Domenico Tedesco graag naar Loïs Openda.

Franky Van der Elst vindt dan ook dat Bathsuayi het niet per se verdient om mee te gaan met de groep naar het EK. "Een jaar geleden zou ik het nooit gezegd hebben, maar ik vind dat anderen het op dit moment meer verdienen", stelt hij bij Het Nieuwsblad.

"Je hebt er weinig aan als hij niet scoort en hij zit ook bij Fenerbahçe in een mindere periode. Tedesco wil spelen met druk, agressiviteit en snelle diepgang – al die dingen heeft Batshuayi niet. En Trossard kan nog een alternatief zijn voor Openda en Lukaku in de spits."

Ook René Vandereycken merkt op dat Openda het een pak beter doet. "Ik denk dat Openda met zijn snelheid en beweeglijkheid op het EK meer matchen gaat krijgen die op zijn lijf geschreven zijn dan Batshuayi. Wat hij presteert bij zijn club, gaat er vroeg of laat ook uitkomen bij de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties