KMSK Deinze wil opvallende verhuis regelen naar Wallonië maar botst op groot probleem

KMSK Deinze wil opvallende verhuis regelen naar Wallonië maar botst op groot probleem
Foto: © photonews

KMSK Deinze staat momenteel derde in de Challenger Pro League. De club kijkt vooruit en stuit op een groot probleem.

De kans bestaat dat Deinze na dit seizoen promoveert naar 1A, al is er nog wat werk aan de infrastructuur. De club speelt namelijk zonder hoofdtribune. Er werd een tijdelijke oplossing gevonden die plaats bood aan 5.000 personen, maar de vergunning voor de verbouwingen zijn ondertussen vernietigd, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Daarom moet Deinze dringend op zoek naar een oplossing. Om profvoetbal te spelen moet een club minstens 5.000 plaatsen hebben. Om in 1A aan te mogen treden, worden dat er 8.000. Van die 8.000, moeten er zeker 5.000 zitplaatsen zijn.

Deinze heeft nog wel een driejarig huurcontract van het Stade Le Canonnier in Moeskroen liggen. De club wil zijn thuiswedstrijden nu dus afwerken in Wallonië, maar ook hierbij komt een probleem naar boven. De exploitatiezetels van beide clubs mogen slechts 30 kilometer uit elkaar liggen om te fuseren. De afstand tussen Deinze en Moeskroen bedraagt ongeveer 40 kilometer.

Nu wil de tweedeklasser proberen om die regels te laten hervormen op de algemene vergadering van de Pro League op 19 december. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties