Filip Joos kan niet anders dan mening wat te herzien over Jeremy Doku

Filip Joos kan niet anders dan mening wat te herzien over Jeremy Doku
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

2 goals en 5 assists scoorde Jeremy Doku al bij Manchester City. Maar die cijfers geven een vertekend beeld van de werkelijkheid.

De voorbije weken blijft Jeremy Doku naarstig op zoek naar goals of assists, maar voorlopig komen die niet. De teller staat op 2 doelpunten en 5 beslissende passen, maar eigenlijk zijn die gegevens een beetje een vals beeld.

“Tegen Bournemouth was hij goed voor 1 goal en 4 assists. Dat betekent dat hij in al die andere matchen maar 1 goal maakte en 1 assist gaf”, weet Filip Joos te vertellen in de voetbalpodcast 90 Minutes.

Doku is een enorm wapen voor Rode Duivels

“Hij speelt niet slecht, maar dat is echt wel te weinig. Hij is nooit de speler van de statistieken geweest. Alleen, dat moet hij wel worden. Die match tegen Bournemouth heeft ons verblind, mij ook. Terwijl ik de eerste ben om dat te relativeren. Maar toen dachten we: wow, die laatste pass heeft hij nu blijkbaar ook al in zijn arsenaal. Terwijl dat een proces is.”

Volgens Joos zou Doku beter renderen op de linkerflank, omdat hij het liefst dribbelt met buitenkant rechts. Joos ziet dat er nog veel progressiemarge is, zoals het halen van de doellijn op links, maar ook op zijn snelle schot.

“We schrijven hem zeker niet af, uiteraard niet. Maar we mogen wel op die statistieken wijzen. En voor interlands, zoals op het EK, denk ik dat hij nog altijd een enorm wapen is”, besluit Joos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties