Alle topclubs (Union, Anderlecht, Club Brugge, Genk, Cercle, Gent en Antwerp) vertegenwoordigd, maar verrassende hofleverancier

Alle topclubs (Union, Anderlecht, Club Brugge, Genk, Cercle, Gent en Antwerp) vertegenwoordigd, maar verrassende hofleverancier
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen is het enige team met meer dan één speler in ons team van de week. Op een vrij evenwichtige speeldag is het zo genieten van spelers van Antwerp, Gent, Club Brugge, Anderlecht, Union SG, Cercle, Genk, STVV en OH Leuven.

Doel

In doel posteren we deze week Jean Butez. Hij pakte uit met een paar cruciale reddingen, waardoor KAA Gent niet verder wist uit te lopen tegen Antwerp. Enkel daardoor kon Antwerp uiteindelijk nog een puntje redden in de KAA Gent Arena, al moest het daar vooral zijn invallers voor danken.

Verdediging

Ewoud Pletinckx scoorde voor OH Leuven een belangrijk doelpunt, terwijl hij verder de hele wedstrijd lang de tegenpartij aan de praat hield en zo een belangrijk puntje pakte. Op links posteren we McKenzie, die namens Genk zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bijdroeg.

En ook Matte Smets speelde opnieuw een belangrijke rol voor zijn team. Mogelijk dat Gent het zich al beklaagt dat ze hem net niet konden halen deze winter. Zij zorgen samen voor een vrij diverse defensie ook deze week.

Antonio Bill
© photonews

Middenveld

KV Mechelen won al bij al makkelijk van KV Kortrijk met 3-0 en daar mag het vooral zijn middenveld voor danken. Zowel Bill Antonio als Mukau pakten uit met een stevige prestatie, de eerste wist bovendien ook te scoren. Bij Club Brugge draaide Hans Vanaken nog eens als vanouds en hij leverde ook een assist af. En bij Gent was De Sart alweer de metronoom - jammer voor hem dat hij geen doelpuntje kon meepikken.

Aanval

Een aantal invallers waren van groot belang deze speeldag. Denk bijvoorbeeld maar aan Ilenikenha bij Antwerp of Vazquez bij Anderlecht. Toch halen zij uiteindelijk het team net niet, omdat er drie andere basisspelers ook een prima prestatie wisten af te leveren.

Topschutter Kevin Denkey was met twee doelpunten opnieuw van levensbelang voor Cercle Brugge, terwijl ook Nilsson met een goal en assist belangrijk was voor leider Union SG. Thorgan Hazard blijft dan weer zijn topvorm bewijzen en lijkt op deze manier opnieuw aanspraak te kunnen maken op de Rode Duivels.

© AVL
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties