Jong Genk en Patro Eisden Maasmechelen krijgen stevige sanctie waar fans niet blij mee zullen zijn

Jong Genk en Patro Eisden Maasmechelen krijgen stevige sanctie waar fans niet blij mee zullen zijn
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend was er veel te doen om de wedstrijd Patro Eisden Maasmechelen-Jong Genk. De wedstrijd werd stilgelegd na wangedrag van supporters.

Afgelopen vrijdag speelden Patro Eisden Maasmechelen en Jong Genk tegen elkaar in de Challenger Pro League. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

De partij werd echter ontsierd door wangedrag van supporters. Er werd pyrotechnisch materiaal afgestoken in het vak van de Genk-fans, maar dat bleek verstopt te zijn door Patro Eisden-fans.

Nadien zijn supporters van Jong Genk tot bij de thuisfans geraakt. Er werden poorten opengebroken. Toen raakten supporters van beide ploegen slaags, al kwam de politie snel tussenbeide.

Dinsdag raakte bekend dat beide ploegen een sanctie krijgen voor het wangedrag van de supporters. Patro Eisden en Jong Genk zullen hun laatste drie uitwedstrijden zonder uitsupporters moeten afwerken.

Omdat Jong Genk nog maar twee uitwedstrijden speelt, zal de sanctie ook betrekking hebben op de eerste wedstrijd op verplaatsing volgend seizoen.

Patro Eisden reageerde al kort op zijn website. 'De club betreurt dit besluit, maar is verplicht gevolg te geven aan de opgelegde sancties van de Pro League. We vinden het jammer dat het overgrote merendeel van onze fans gestraft wordt voor mogelijke, nog niet bewezen handelingen van (een) individu(en).'

'De club wacht nu het rapport van de veiligheidsdiensten af. Na het ontvangen van dit rapport zal Patro Eisden gepaste maatregelen treffen tegen (een) (eventuele) dader(s).'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties