Westerlo maakt er zes, Aalst doet dubbel zo straf in titelstrijd eerste nationale

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. De twee topploegen van het moment lieten ook dit weekend opnieuw zien waarom ze in de top-2 staan.

Na dit weekend zijn er nog maar zeven speeldagen meer te spelen door de meeste teams, al zijn er hier en daar nog ploegen die nog een wedstrijd hebben in te halen. Afgelopen weekend waren alle ogen zoals wel vaker gericht op de topploegen Westerlo en Aalst.

Westerlo blijft maar winnen

En die produceerden heel wat doelpunten dit weekend. Leider Westerlo haalde het vlotjes bij KRC Genk. Hanne Merkelbach zorgde in de eerste helft voor een hattrick, terwijl ook Janne Huysmans de netten deed trillen: 0-4 bij de rust.

Charlotte Cranshoff en Amy Littel wisten de score nog wat op te drijven in een verder overbodige tweede helft. De Kemphanen blijven zo uiteraard ook leider in de stand, met vijf punten meer dan Eendracht Aalst. De Ajuinen wonnen namelijk ook, en hoe!

Aalst wint met 12-0

Hekkensluiter Chastre was op geen enkel moment een graadmeter voor de sterke Oost-Vlamingen. Sheila Broos scoorde vier keer, ook Sheryl Merchiers zorgde voor een hattrick en er vielen daarbuiten nog vijf andere doelpunten: 12-0.

Ook nummer drie Moldavo won dit weekend, met 3-1 van Bergen. De andere winnaars van het weekend waren Gent B, Tienen en Zulte Waregem B. Anderlecht B en Club Luik hielden het op een 0-0 gelijkspel.