Stekker er definitief uit? Deze ploeg ziet mogelijke promotie naar 1A getorpedeerd via de groene tafel

Stekker er definitief uit? Deze ploeg ziet mogelijke promotie naar 1A getorpedeerd via de groene tafel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Challenger Pro League blijft het nog steeds razend spannend in de strijd om de rechtstreekse tickets richting 1A. Al lijkt één club die strijd nu definitief te moeten staken.

Beerschot lijkt met nog drie wedstrijd te gaan bijna zeker te zijn van rechtstreekse promotie richting 1A. De overwinning tegen Genk op vrijdagavond gaf de Kielse Ratten enkele punten bonus waardoor het realistisch gezien zeer lastig zal worden om hen nog uit de top 2 te werken.

Met 5 voor 1 ticket

Daaronder ligt het echter nog helemaal open met Lommel, Dender, Deinze, Zulte Waregem én Patro Eisden die allemaal voor nog één ticket strijden. De ploegen die het niet halen, moeten onderling nog uitmaken wie tegen de tweede van de play downs in 1A uitkomt.

Dat kan dus ook Deinze zijn maar de Tigers lijken via de groene tafel de hoop op promotie te moeten opgeven. De Oost-Vlamingen zijn door de overname enkele jaren geleden met steile ambities het profvoetbal binnengestormd maar dat levert ook nog enkele groeipijnen op.

Geen licentie voor Deinze

Zo liet Deinze een extra tribune bouwen om tegemoet te komen aan de licentievoorwaarden voor de Challenger Pro League maar mag het deze niet gebruiken. De zaak sleept al enkele jaren aan en lijkt niet de goede richting uit te evolueren.

Zo werd het verbod om de tribune te gebruiken verlengd door de rechtbank waardoor Deinze al zeker geen aanspraak kan maken op een licentie voor 1A. Daarvoor moeten er minstens 8.000 plaatsen beschikbaar zijn waarvan minstens 5.000 zitplaatsen. Zonder tribune heeft Deinze een capaciteit van zo'n 3.500 supporters met 800 zitplaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties