Opvallende nieuwe wending in de zaak Marc Brys? Regering komt met update

Opvallende nieuwe wending in de zaak Marc Brys? Regering komt met update
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Brys tekende een paar dagen geleden een contract bij het Kameroense nationale team. Zijn aanstelling werd niet goedgekeurd door de bond van het land. En dus meteen hommeles voor de nieuwbakken bondscoach.

Marc Brys is de nieuwe bondscoach van Kameroen... maar werd niet gekozen door de FECAFOOT, de Kameroense voetbalfederatie. Sterker nog: de voetbalbond wist pas van zijn benoeming samen met de rest van de (voetbal)wereld.

Dinsdagavond werd de 61-jarige Belg aangekondigd als de nieuwe bondscoach van Kameroen en zou hij een contract tekenen tot 2028. De coach zelf bevestigde dat ook in de kranten en gaf aan dat hij niet in België aan de slag wilde.

Het begin van een hele polemiek in het land, want de voetbalbond lanceerde een bericht om aan te geven dat ze het niet eens waren met de aanstelling. De Minister van Sport benoemde Brys namelijk zonder overleg met de Kameroense voetbalbond. 

Politiek conflict in Kameroen

Samuel Eto'o, de voorzitter van de bond, verklaarde dat de benoeming niet geldig was en ging mogelijk zelf op zoek gaan naar een nieuwe, andere bondscoach. De Kameroense regering heeft odnertussen een update gepubliceerd via een persbericht.

"Het ministerie van Sport en Fysieke Opvoeding heeft alle nodige maatregelen genomen voor de aanstelling van de nieuwe bondscoach, dhr. Marc Brys, en de andere leden van de technische staf", klinkt het in het persbericht. Daarmee blijven ze bij de Kameroense regering alvast ferm achter Brys staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties