Ateltico Madrid doet met Axel Witsel goede zaak in kwartfinales Champions League, Barcelona wint nipt van PSG na spectaculaire comeback

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Woensdagavond stonden er weer twee leuke wedstrijden op het programma in de kwartfinales van de Champions League. Atletico Madrid speelde tegen Borussia Dortmund, terwijl PSG het in eigen huis opnam tegen FC Barcelona.

PSG-Barcelona begon aan een goed tempo, de bal ging snel op en neer. De thuisploeg was meteen de betere ploeg, al kwam Barça vlak voor rust toch nog op voorsprong na een doelpunt van Raphinha.

De knotsgekke tweede helft begon meteen met veel actie. PSG scoorde twee keer in evenveel minuten tijd. Eerst was het Dembele en nadien Vithina.

Toen kwamen de gouden wissels van Xavi aan de beurt. Sergi Robert werd vervangen door Pedri: één minuut later gaf de middenvelder een heerlijke assist aan Raphinha die zijn tweede van de avond tegen de netten trapte.

Frenkie De Jong werd gewisseld voor Christensen: één minuut kopt de verdediger een corner van Gundogan binnen. Met een 2-3 overwinning kan Barcelona PSG volgende week met een leuke voorsprong opwachten in Spanje.

Axel Witsel helpt Atletico Madrid aan overwinning

Bij Atletico Madrid stond Axel Witsel in de basis. Overigens de enige Belg deze week die mocht starten in de Champions League

Al na vier minuten zette De Paul het Metropolitano op stelten. Hij opende de score na een verschrikkelijke bal van doelman Kobel.

Na alweer geblunder van Dortmund, maakte Lino er na een halfuur 2-0 van. Zo kon Atletico met een comfortabele voorsprong de rust in.

Zo'n tien minuten voor het einde kon Haller uit het niets voor de 2-1 zorgen. Zo kregen we toch nog een spannende slotfase.

Uiteindelijk bleef de 2-1 op het bord tot het einde van de partij. Arthur Vermeeren mocht niet invallen.