Deze ex-Genkie weet wat De Bruyne moet doen om zijn carrière te rekken: "Dan heb je de gedroomde man"

Deze ex-Genkie weet wat De Bruyne moet doen om zijn carrière te rekken: "Dan heb je de gedroomde man"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne is op zijn 32ste nog steeds één van de beste spelers ter wereld. Maar hoelang gaat hij nog op topniveau spelen? Want hij denkt al aan Saoedi-Arabië.

Volgens Ronny Van Geneugden, de jeugdcoördinator die hem zag opgroeien bij Genk, zal hij op de duur naar een andere rol evolueren. Net als ene Luka Modric. “Ik ben er zeker van dat hij nog mooie jaren voor de boeg heeft, al zal dat misschien in een andere rol zijn", aldus Van Geneugden in HBvL.

"Tot nu toe speelde hij altijd als aanvallende middenvelder, maar ik zie hem zijn carrière nog lang rekken in een meer controlerende rol als 'passeur' voor de verdediging. Dan heb je daar de gedroomde man om de man tussen de linies te vinden en de bal in de rug van de defensie te droppen.”

De Bruyne kan zo zijn carrière voortzetten als een spelverdeler voor de verdediging. Een beetje zoals we hem al een paar keer bij de Rode Duivels zagen. 

“Niemand kan zo gevaarlijk voorzetten trappen als Kevin. Hij bezit de gave om de bal perfect te droppen tussen de doelman en de verdediging, waarbij je er maar tegenaan hoeft te lopen om te scoren", zegt ook Pierre Denier, de man die al tientallen jaren in Genk rondloopt.

"Een bal met de juiste snelheid en curve, die bijna onverdedigbaar is. Dat is mede dankzij onze techniektrainer Hans Visser, die daar heel vaak op trainde met hem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties