Afscheid in mineur voor Gerrard, Kane schiet Spurs naar plek vijf

Caroline Tonnelier
| 10 reacties

Het werd een bewogen slotspeeldag in de Premier League. Zo vierden legendarische spelers als Lampard, Gerrard en Drogba hun afscheid. Al zullen die laatste twee daar minder goede herinneringen aan overhouden.

Stoke 6-1 Liverpool

De afscheidsmatch van Steven Gerrard werd een drama voor Liverpool. Aan de rust stond het liefst 5-0 voor Stoke City, met onder meer twee goals van Diouf.

In de tweede helft zorgde uitgerekend Gerrard zelf voor de eerredder, als daar al sprake kan van zijn bij dergelijke stand. Uiteindelijk werd het nog 6-1 via Crouch.

Everton 0-1 Tottenham

Op die manier raakte Liverpool nog zijn vijfde plaats kwijt aan Tottenham. The Spurs trokken in het duel der Belgen aan het langste eind. Kane zorgde voor het enige doelpunt van de match.

Chelsea 3-1 Sunderland

Sunderland kwam op voorsprong op het veld van landskampioen Chelsea, maar Diego Costa stelde nog voor de pauze gelijk vanop de stip.

Na de rust besliste Remy met twee doelpunten de wedstrijd in het voordeel van The Blues. Drogba viel in zijn afscheidswedstrijd geblesseerd uit en werd door zijn ploegmaats van het veld gedragen. Courtois zat overigens op de bank in deze wedstrijd.

Newcastle 2-0 West Ham

In Newcastle was er reden tot feesten. The Magpies verzekerden zich dankzij een overwinning tegen West Ham van het behoud.

Hull 0-0 Manchester United

Dat is slecht nieuws voor Hull City, dat degradeert naar The Championship na een 0-0 gelijkspel tegen Manchester United. Fellaini kreeg in die wedstrijd rechtstreeks rood en mist zo dus de start van volgend seizoen.