Koen Frans
| 8 reacties

Voetbalkrant selecteert elke maandag de vijf opvallendste landgenoten in de buitenlandse competities.

1. Eden Hazard

De oudste Hazard is onder Antonio Conte weer zijn dartele zelve. Hij plaveide met een knappe solo en dito schot de weg voor Chelsea tegen promovendus Burnley (3-0).

2. Thorgan Hazard

Ook Thorgan Hazard is goed op dreef. Vorige week maakte hij nog een hattrick in de laatste voorronde van de Champions League tegen Young Boys Bern.

In de Bundesliga mocht hij dit weekend pas na 84 minuten invallen in de topper tegen Leverkusen, maar één minuut later gaf hij bij zijn eerste baltoets wel de assist voor het winnende doelpunt (2-1).

3. Dries Mertens

Dries Mertens mocht na zijn sterke invalbeurt van vorig weekend dit keer wél starten bij Napoli. Onze landgenoot was een gesel voor de Milan-defensie en schonk zijn ploeg zo een eerste zege van het seizoen.

Hij nam Milan-doelman Donnarumma verschillende keren onder vuur, Milik en Calléjon konden scoren in de rebound na een schot van Mertens. Na 78 minuten kreeg 'Driesje' een applauswissel. Napoli won uiteindelijk met 4-2.

4. Toby Alderweireld

Toby Alderweireld speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Liverpool. Hij lag met een knappe lange bal aan de basis van de gelijkmaker van Danny Rose en kon in de slotfase tot tweemaal toe Liverpool van de winning goal houden.

5. Senna Miangue

Senna wie? Dit 19-jarige Beerschot-jeugdproduct debuteerde dit weekend in het eerste elftal van Inter Milaan. Frank de Boer bracht de linksback na 68 minuten in het veld.

"Ik had niet verwacht dat ik zou mogen spelen", zei een geëmotioneerde Miangue achteraf. Eentje om in de gaten te houden!