? Bijzonder pover Real blijft steken op gelijkspel en dan mag het eigenlijk nog niet klagen, kloof met 'Barça' al 16 (!) punten

Glenn Bogaert
| 8 reacties

Het is niet het seizoen van Real Madrid. De Spaanse landskampioen krijgt de koninklijke motor maar niet aan de praat, ook vanavond in en tegen Celta de Vigo slaagden Cristiano Ronaldo en zijn maats er niet in om drie punten te pakken. 2-2 werd het na een behoorlijk opwindende pot voetbal.

Altijd een gezellig topsfeertje in het Estadio Balaídos in Galicië, het was vanavond niet anders. De thuisploeg, vorig jaar in de Europa League nog tegenstander van RC Genk, draait nochtans een grijs seizoen op een ontgoochelende 14de stek. Dan moet je het bezoek van een grootheid als Real Madrid maar beschouwen als een unieke kans om nog eens uit de band te springen.

En of Celta dat deed, voorbije het halfuur zorgde de Deen Daniel Wass met een heerlijke lob over Keylor Navas voor de 1-0. De uitbundige taferelen waren echter nog niet achter de rug of een herboren Gareth Bale sloeg in geen tijd twee keer toe: 1-2, wat een ommekeer! De thuisploeg was echter niet aangeslagen en ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. De onvermoeibare Iago Aspas was de grote roerganger.

Dan toch de verdiende gelijkmaker

Twintig minuten voor tijd sleepte de 30-jarige spits een strafschop uit de brand, maar Real-goalie Navas zette zijn eigen overtreding recht. Geen goed idee van Aspas om als slachtoffer ook nog eens die penalty te trappen, we zien het wel vaker gebeuren. De gemiste elfmeter brak het verzet van Celta echter niet, au contraire zelfs. Een kleine tien minuten voor tijd kopte Maximiliano Gómez ongehinderd de verdiende 2-2 binnen.

Real Madrid blijft verweesd achter met een schamel puntje en mag eigenlijk nog blij zijn. Het kijkt in de Primera División nu al tegen een indrukwekkende achterstand van 16 punten aan, al heeft het wel een match minder op de teller dan leider en rivaal Barcelona.