Bornem
rupRupel Boom
1-1
85' Raf Peeters (pen)
Datum: 04/09/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Breeven
KSV Bornem - K Rupel-Boom FC
Stefan Meskens
| 0 reacties
KSV Bornem - K Rupel-Boom FC
Foto: © SC

Op de eerste competitiewedstrijd in de derde nationale A staat voor KSV Bornem meteen een belangrijke derby op het programma.Op zondag 4 september om 15.00u komen de jongens van Raoul Peeters naar het Breevenstadion.

KSV Bornem start zijn derde seizoen in derde nationale met de ambitie om eindelijk eens een jaar te hebben zonder al te veel degradatieproblemen. In de voorbereiding liep het in ieder geval al beter dan het jaar ervoor, toen kon geen enkele wedstrijd gewonnen worden.

Tijdens deze oefenperiode zagen we een Bornem met up's en down's. De eerste 3 wedstrijden waren tegen eersteklassers, namelijk GBA, Beveren en Sporting Charleroi, waar we goed voetbal zagen met zelfs een overwinning tegen Charleroi. De volgende wedstrijd was na een dagje aan zee tegen VG Oostende waar Bornem met zware 4-1 cijfers mocht gaan douchen. Tegen Rupel-Boom heeft de club al eens een oefenwedstrijd gespeeld, deze eindigde in een 2-1 winst voor Rupel-Boom. Vervolgens won Bornem van Wintam en Mariekerke en verloren ze van Branst terwijl Temse gemakkelijk werd overwonnen speelden ze gelijk tegen Kontich en verloren ze opnieuw van VG Oostende tijdens de Beker van Belgie. In Duffel speelde Bornem 1-1 gelijk en tegen Grimbergen verloren ze thuis met 2-3. De laatste oefenwedstrijd tegen Londerzeel werd met 3-1 verloren.

Topschutters tijdens de oefenperiode voor Bornem :
7x    Jacobs (foto)
5x    Da Silva
4x    De Decker
3x    Brouwers
2x    Muswamba
1x    Van Tongelen
1x    Arts
1x    Van Laethem




Rupel-Boom speelt zijn eerste seizoen in derde nationale, Bornem kent de club vrij goed vooral uit het verleden toen ze nog in eerste provinciale speelden tegen elkaar, altijd veel volk en ambiance. De club speelde in de voorbereiding vooral tegen provinciale ploegen, zo wonnen ze makkelijk van Reet, Nielse en SC Wilrijk, maar ook de oefenwedstrijd tegen ... Bornem werd gewonnen. In de eerste ronde van de Beker werdt opnieuw met zware 6-0 cijfers gewonnen van Putte maar in de volgende ronde tegen Berchem Sport liep het mis. Ondertussen hadden ze ook al gewonnen van FC Duffel. Daarna werd er nog gewonnen van Borgerhout. Tegen de profvoetballers zonder contract werden maar liefst 8 doelpunten gemaakt netjes verdeeld over beide ploegen, eindstand 4-4. Thuis tegen vierdeklasser Wilrijk werd het een 0-1 verlies en tegen reeksgenoot Willebroek-Meerhof verloor Rupel-Boom met 1-4. De laatste wedstrijd voor de competitiestart is tegen Duffel, Rupel-Boom won met 4-1.

Meer nieuws