lomLommel SK
RS Waasland
Philip Haagdoren (pen) 60'
1-0
2-0
Datum: 30/09/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK - RSW: Wat een topper had moeten zijn
Joeri De Ren
| 0 reacties
KVSK - RSW: Wat een topper had moeten zijn
Foto: © SC

Zowel het voormalige Lommel als Waasland staan vanavond voor hun zoveelste "match van de waarheid" van dit nog jonge seizoen. Beide ploegen zoeken naar hun beste vorm om hun ambities te ondersteunen. Het publiek mort nog meer in het Waasland dan in Lommel. Dit is begrijpelijk daar KVSK United alsnog halfweg het klassement bengelt en Waasland maar net boven de gevarenzone geklasseerd staat.

KVSK United werd bij de bookmakers aanzien als dé te kloppen ploeg voor de titel. Het overwicht dat de Limburgers ooit nog tentoon spreidden lijkt ondertussen van lang vervlogen tijden. Na zes wedstrijden werd 2 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. Voor een titelpretendent lijkt dit een magere oogst, zeker gezien er nog niet gespeeld werd tegen Dender, Antwerp, KV Kortrijk, Mechelen of Oostende. Wanneer je zoveel punten liggen laat tegen op papier zwakkere broertjes wordt het een moeilijk seizoen. Men blijft zoeken naar redenen voor het falen van de ploeg. Iedereen verwijst dan graag naar het transferbeleid, maar dit kan niet de enige reden zijn. Wat vaak vergeten wordt is dat de ploeg onder zware druk aan het seizoen diende te beginnen, dat er al snel enkele blessures de kop pstaken en dat er toch enige nieuwe spelers dienden ingepast te worden. Opvallend feit is wel dat de invallers met het maximum van de punten momenteel aan kop staan in hun competitie. Potentieel is er dus genoeg bij de club. Hierdoor zijn er nu stilaan ook supporters die het falen eerder toewijzen aan de keuzes van de technische staf. 

Opvallend gegeven is dat de schutters van vorige jaargangen het laten afweten. Pereira, Haagdoren en Thompson scoorden samen nog maar twee doelpunten dit seizoen. Ondertussen werd bij KVSK het licht op groen gezet om twee bijkomende spelers aan te trekken. Momenteel testen Lutala en Barotto bij de Limburgers. Met deze beslissing onderstreept het bestuur de ambities en geeft het tegelijk toe dat er toch nog hiaten zitten in het transferbeleid. Toch is het eigenaardig te zien dat een ploeg met zulke sterke resultaten bij de reserven het toch gaat zoeken buitenshuis.  Veel spelers staan te drummen voor een plaatsje in de ploeg. Waligora bijvoorbeeld stond de laatste weken meermaals aan het kanon bij de reserven, maar krijgt geen stek meer in de eerste ploeg. Gisteren scoorde Roy Meeus twee maal, maar ook dit leverde hem geen stek op in de kern. Voor vandaag zijn Haagdoren en Mbemba onzeker en is Euvrard geschorst.

Bij Waasland kon Regi Van Acker het roer nog niet volledig omgooien. Vorige week werd opnieuw aangeknoopt met verlies thuis tegen KV Mechelen. Ofwel dient de ploeg dringend de ambities te herzien, ofwel dienen de spelers de bakens te verzetten en alsnog te bewijzen dat ze beter kunnen dan hetgeen ze tot nu lieten zien. Flies lijkt stilaan op kruissnelheid te komen en met Keita staat er op het middenveld een zeer gevaarlijke en frivole speler waar continu dreiging van uitgaat. Indien nu ook Arys zijn beste vorm terugvindt dan zou er zeker aanvallend weinig problemen mogen zijn voor de ploeg. Vooral achteraan dient er nog gewerkt te worden. Dit is een kolfje naar de hand van coach Regi Van Acker die toch graag countervoetbal brengt. Het dient gezegd dat Waasland een zwaar seizoensbegin had met wedstrijden tegen Antwerp, Oostende, Mechelen en KV Kortrjk. Dit kan de lage klassering mede verklaren, maar tegelijk geeft het aan dat Waasland voor de top toch nog wat tekort komt.

KVSK dient te winnen om alsnog in de subtop te blijven. Waasland daarentegen moet winnen indien het niet in de gevarenzone terecht wil komen. Het belooft dus een fysiek zware wedstrijd te worden met veel strijd, maar voor de neutrale toeschouwer misschien niet meteen een boeiend en aantrekkelijk schouwspel.

    

Meer nieuws

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze