cluClub Brugge
kvkKV Kortrijk
Ivan Leko 32'
1-0
1-1
2-1
Datum: 28/02/2007 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Guldensporenstadion
West-Vlaamse derby in Brugge
Kristof Blomme
| 0 reacties
West-Vlaamse derby in Brugge
Foto: © SC

Woensdagavond ontmoeten Club Brugge en Kortrijk elkaar in Brugge. In deze heenwedstrijd in de kwartfinale van de Belgische beker is Kortrijk erop gebrand om iets te laten zien tegen de streekgenoot. Ook voor blauw-zwart is deze partij pure ernst. Het zou wel eens de beker hard nodig kunnen hebben om zich alsnog te plaatsen voor Europees voetbal. 

Voor Club Brugge staat er woensdagavond tegen Kortrijk veel op het spel. De Bruggelingen tellen in de competitie al zeven punten achterstand op Standard, waardoor Europees voetbal ver weg lijkt. De beker is de kortste weg naar Europees voetbal en dat geldt voor Club nu meer dan ooit. Thuis tegen Kortrijk moet Club alvast de basis leggen om door te stoten naar de volgende ronde. De bezoekers daarentegen zijn erop gebrand om iets te laten zien. De hetze die deze week ontstond tussen spelers en voorzitter zal daar weinig aan veranderen. 

Cedomir Janevski, trainer van Club, eist dat zijn ploeg ook nu met de juiste mentaliteit het veld opstapt. "De bekercompetitie is de korste weg naar Europa. Met alle respect voor de tegenstander, maar in twee wedstrijden hebben we meer kwaliteit dan hen. Een verrassing duld ik niet!" Lorenzo Staelens, de sportleider van Kortrijk en ex-speler van Club, is ervan overtuigd dat de spelers hun huid duur zullen verkopen ondanks de problemen rond de premies. "Club is torenhoog favoriet, maar zal diep moeten gaan om ons opzij te zetten. We starten met de ambitie om door te gaan. Toch maken we maar een kleine kans, zelfs als iedereen op de toppen van de tenen loopt."

Bij Club zijn Stijnen, Maertens, Valgaeren, Blondel, EnglebertCapon en Diallo geblesseerd. Hoewel Clement tegen Germinal Beerschot geschorst is wordt er achterin niet geëxperimenteerd. Daarvoor is de match te belangrijk. Clement wordt vergezeld door Vandelannoite. Op het middenveld neemt Yulu allicht de plaats in van Englebert. Leko zou de terugkerende Daerden op de bank kunnen houden na zijn goede prestatie tegen Sint-Truiden. Balaban start voorin ten koste van Salou. Kortrijk kan zowat rekenen op de sterkst mogelijke ploeg. Vier spelers waren ooit in Brugse loondienst: Mollez, Provoost, Vermast en De Ly. Voorin wordt het rekenen op het levensgevaarlijke duo Jarakovic - Nong.

Meer nieuws