Datum: 20/05/2015 20:30
Competitie: Eindronde 1e-2e
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Eupen stuurt Lierse terug naar tweede klasse, en mag zelf blijven dromen van promotie
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Eupen stuurt Lierse terug naar tweede klasse, en mag zelf blijven dromen van promotie
Foto: © photonews

Het is over en uit voor Lierse. De Pallieters gingen thuis met 1-3 onderuit en moeten bijgevolg terug naar tweede klasse. Eupen doet wél nog mee: zondag maakt het in een rechtstreeks duel met OH Leuven uit wie naar eerste klasse promoveert.

Timothy Collard in Lier

De slordigheden stapelden zich op in de aanvangsfase. In Leuven was het openingsdoelpunt al gevallen, terwijl op het Lisp de eerste goeie pass nog moest gegeven worden. Kansen noteerden we niet voor het verstrijken van het eerste kwartier, waarin Lierse wel Tahiri zag uitvallen.

Bassey met 0-1, rood voor Timmermans

Halverwege de eerste helft werden de netten dan toch bol gezet. Bij Lierse kregen ze een vrije trap niet weg en Bassey had tijd én ruimte om de bal rustig binnen te trappen: 0-1 en Lierse virtueel in tweede klasse.

De Pallieters kwamen enkele keren op een schuchtere manier piepen, maar Van Crombrugge bleef keer op keer makkelijk overeind. In de slotfase dan toch nog opwinding. Timmermans haalde de doorgebroken Velikonja neer en mocht meteen gaan douchen.

Tien tegen tien na rood voor Lierse

Lierse kon een kwartier nadenken hoe het Eupen zou gaan aanpakken met een mannetje meer, maar de tweede helft was amper drie minuten oud toen het zelf maar met tien meer op het veld stond. Ayub revancheerde zich bij Radebe en mocht onmiddellijk gaan douchen.

Het duurde nog een kleine tien minuten, maar als bij wonder ging de thuisploeg met tien man plots een pak beter spelen. Het drukte Eupen vaker en vaker terug op de eigen helft, en de kansen begonnen ook te komen.

Velikonja schenkt Lierse hoop, maar die is snel weer weg

Maar het zat allemaal net niet mee voor Lierse… Elgenawy ging neer in de zestien en de bal ging tegen de hand van een Eupen-speler, maar scheidsrechter Gumienny legde de bal niet op de stip.

Velikonja was er zo dichtbij dat de mensen van Lierse al op het knopje duwden en de goal tune voor één seconde door de boxen van het Lisp lieten knallen. Even later mocht die goal tune ook effectief door de boxen knallen: Velikonja –weer hij – kwam alleen voor doel en schoot de bal laag binnen: 1-1.

'Erop en erover' dachten de fans van Lierse, maar dat was buiten Eupen gerekend. Asamoah zette zich goed door in de zestien en knalde de 1-2 van dichtbij tegen de touwen. In blessuretijd knalde diezelfde Asamoah Lierse hélemaal terug naar tweede klasse. Hij rondde een goed uitgespeelde counter af en legde de 1-3-eindstand vast. Eupen mag blijven dromen van eerste, voor Lierse is het over en uit.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK
  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' -
Ngawa Pierre-Yves 71' -
Bensebaini Rami 90' -
El Messaoudi Ahmed 54' -
Hafez Ramadan Karim   90' -
Helal Mohamed   90' -
Diomandé Souleymane Baba 90' -
Sayed Ahmed   90' -
Ayub Timbe Masika   48' -
Velikonja Etien 90' -
Tahiri Anas 17' -
  Bank G Beoordeel
Ankomah Charles 90' -
Maciel Sousa Campos Wanderson 73' -
Elgenawy Hassan A 36' -
Keita Alhassane 19' -
Bruylandts Illies -  
Goris Nathan -  
Wils Thomas -  
Eupen Eupen
  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Kenne Raoul Prisse A   90' -
Rodríguez García Sergio 90' -
Timmermans Nicolas   38' -
Radebe Ntuthuko 90' -
Jamabo Odeni Georges   90' -
Bassey Anthony 83' -
Dufour Guy   90' -
García Fernandez Luis 90' -
Asamoah Samuel ⚽ ⚽   90' -
Lallemand Michael A 89' -
  Bank G Beoordeel
Biersard Joseph 90' -
Ochoa López Juan Cruz 90' -
Babalola Stephen 7'  
Wakili Alma A 1'  
Expósito Presseguer Manel -  
Mauclet William -  
Mouchamps Damien -  
Herbeleef Lierse SK - Eupen