Datum: 01/03/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Freethiel
"We mogen niet dezelfde fout maken als Kortrijk"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"We mogen niet dezelfde fout maken als Kortrijk"
Foto: © Photonews

Na de euforie van de zege tegen Club Brugge is het opnieuw bittere ernst voor AA Gent. Tegen Waasland-Beveren zal er geknokt moeten worden. De Waaslanders zitten immers in vorm na de zege tegen Kortrijk en de mooie match op Standard.

De thuisploeg zit zoals gezegd in een betere periode. Er staat weer iets in Beveren en vooral het middenveld Maric-Rowell geeft een sterke indruk. Toch zijn de Leeuwen nog steeds niet gered. Bij een zege of gelijkspel van Mouscron-Péruwelz op Club kan het zelfs maar één puntje meer boven een degradatieplaats staan.

De troepen van Brepoels komen niet volledig aan de aftrap. Zo is Corstjens afwezig door een schorsing en is Ibou geblesseerd. Emond, de topschutter van de geel-blauwen is dan weer twijfelachtig. Sousa viert zijn terugkeer na weken blessureleed.

Selectie Waasland-Beveren: Rogiest, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Maric, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Vandam, Coosemans, Sousa, Luyckx, Wilmet en Bourabia.

Bij de Buffalo's viel Soumahoro deze week uit met een enkelblessure. Ook Puljic, Pedersen en Oussalah zijn er niet bij wegens blessurelast. Hein Vanhaezebrouck is na de euforie van vorige week vooral op zijn hoede voor Waasland-Beveren.

"Beveren heeft tegen Kortrijk gewonnen en kon in Standard ook iets gehaald hebben. We mogen niet dezelfde fout als Kortrijk maken. Standard was verwittigd, maar had het ook moeilijk. Dat wil iets zeggen. Het zal zeker niet makkelijk zijn", aldus de oefenmeester van Gent.

Selectie Gent: Sels, Vitas, Rafinha, Belhocine, Pollet, Depoitre, Neto, Raman, Poletanovic, Kums, Saief, Van Der Bruggen, Dejaegere, Siskovski, Asare, Nielsen, Vandenbussche, Simon, Foket, Gershon en Milicevic.

Een tegenstander in vorm of niet, Gent blijft favoriet bij UNIBET. Een goeie gok van 60 euro op de Buffalo's kan u maar liefst 111 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws