Datum: 20/12/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel
Twee getergde ploegen tegen elkaar in Jan Breydel: "Winnen is de beste remedie"

Club Brugge moet thuis winnen, Anderlecht moet winnen om fans tevreden te houden

Twee getergde ploegen tegen elkaar in Jan Breydel: "Winnen is de beste remedie"
Foto: © Photonews

Laten we zeggen dat het vooral voor Anderlecht - en Besnik Hasi in het bijzonder - belangrijk is om straks als winnaar uit het de topper tegen Club Brugge te komen. Paars-wit kan straks immers al viruteel negen punten in het krijt staan bij AA Gent.

Club Brugge heeft natuurlijk zijn eigen zorgen. De (magere) winst in de Beker tegen Westerlo kon de desastreuze vorige week niet uitwissen. De Europese uitschakeling en de nederlaag tegen Standard zorgden immers ook voor zorgen in Jan Breydel. 

Iedereen heeft zijn eigen problemen

Michel Preud'homme

"Er leeft een goed gevoel in de groep na de overwinning van afgelopen woensdag in de Beker bij KVC Westerlo. Dat is toch nooit een gemakkelijke opdracht. "Ik til er niet zo zwaar aan. Dat is meer iets voor de media. (knipoogt) We kunnen niet alles winnen, hé", wuifde Preud'homme het doemdenken weg.

Wel heeft hij met Bjorn Engels en Laurens De Bock terug fit meer opties. "Het klopt dat we Anderlecht een serieuze slag kunnen verkopen. De fans morren, er zijn een pak afwezigen,... Maar iedereen heeft zijn problemen", aldus MPH.

De grootste steun voor een trainer is winnen

Besnik Hasi

Besnik Hasi heeft inderdaad zijn eigen problemen. Een volledige publieksrevolte nog voor Nieuwjaar is niet ver weg. En Anderlecht moet nog een match thuis tegen Westerlo afwerken. Winst tegen Club Brugge en Lokeren zou dus welkom zijn. "We willen winnen, we moeten winnen, altijd en overal. We gaan daar ook alles aan doen", zei Hasi vrijdag.

"Voor mezelf was het een moeilijke week. Je wint niet van KV Oostende en je krijgt het hele stadion over je heen. Leuk is anders. Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken voor zijn steun. Maar de beste steun voor een trainer van RSC Anderlecht is gewoon winnen."

Hoe Hasi zijn ploeg gaat invullen, is nog maar de vraag. Waarschijnlijk speelt Dendoncker achteraan en staat Ezekiel op de flank, maar voorlopig is het enkel gokken.

Wat denkt Unibet?

Club is favoriet in de topper, maar paars-wit kan u al enige euro's opbrengen. 222 om precies te zijn bij een gokje van 60 euro. Die kan u nu gaan ophalen bij Unibet met DEZE link.

Meer nieuws