Datum: 27/12/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Lotto Park
Eerste basisplaats voor Lukebakio tegen Westerlo? Ezekiel liet het afweten

Besnik Hasi moet bij afwezigheid van Najar nog steeds puzzelen tegen Westerlo

Eerste basisplaats voor Lukebakio tegen Westerlo? Ezekiel liet het afweten
Foto: © photonews

Anderlecht vat vanavond zijn laatste match van 2015 aan tegen Westerlo, de laatste in de stand. Je zou zeggen: een hapklaar brokje, maar we kennen de reputatie van paars-wit tegen moeilijk verteerbare tegenstanders.

Als Westerlo de ruimtes klein houdt, gaat Anderlecht het straks sowieso moeilijk krijgen, dat hebben verschillende andere tegenstanders al bewezen dit seizoen. "Dat is gewoon zo. Als onze topspelers op dat moment ook niet in de wedstrijd zitten, krijgen we het moeilijk", weet ook Besnik Hasi ondertussen.

Anderlecht ziet vanavond Guillaume Gillet afscheid nemen van de club. De vlotscorende, polyvalente middenvelder/verdediger gaat zijn geluk zoeken in de Ligue 1 bij Nantes. Hij zal een gepast afscheid krijgen op het veld. Voor Youri Tielemans lijkt alweer enkel een plaatsje op de bank weggelegd.

Geen Schouterden

Andy Najar is nog steeds onbeschikbaar en tegen Westerlo lijkt het ideale moment om Dodi Lukebakio zijn eerste basisplaats te geven. Hasi zou er sympathie bij het publiek mee kweken. Daarbij is op rechts Imoh Ezekiel niet echt sterk bezig. 

Bij Westerlo is Nils Schouterden nog steeds out met een blessure aan de knie. Jeurissen, Lecomte en Trompet zijn nog steeds geblesseerd. Ook Mustoe en Annys zijn out voor zondag. Gilles Ruyssen riskeert een schorsing bij een volgende gele kaart.

Westerlo kan u een prettig Nieuwjaar bezorgen

Paars-wit is torenhoog favoriet. Denkt u dat de Kemphanen in het Astridpark iets kunnen forceren? Wel, dan kan u wat extra nieuwjaarscadeau's kopen de komende dagen. Een gokje van 60 euro brengt u immers 600 euro op bij UNIBET. Via deze link kan u uw welkomsbonus ophalen.

Meer nieuws