Datum: 05/02/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Achter de Kazerne
Twee getormenteerde ploegen Achter de Kazerne: "In Mechelen krijgen we altijd een héél warme ontvangst"

KV Mechelen en Anderlecht hebben beiden slaag gekregen en kijken elkaar nu in de ogen

Twee getormenteerde ploegen Achter de Kazerne: "In Mechelen krijgen we altijd een héél warme ontvangst"
Foto: © photonews

Vanavond kijken twee ploegen elkaar in de ogen die serieus klappen hebben gekregen. KV Mechelen op en naast het veld, Anderlecht van zijn eigen supporters door het povere spel. Eén van de twee loopt vanavond met wat meer vertrouwen buiten 'Achter de Kazerne'.

KV Mechelen zit achteraan nog steeds niet te dik in de verdedigers. Seth De Witte zit wel in de selectie, maar werd gisteren ziek en zal er niet bijzijn. Wel kan Aleksandar Jankovic weer rekenen op Paulussen, die terugkeert uit schorsing. 

Zij hebben wel twee keer gewonnen

Malinwa raapte in zijn laatste vijf wedstrijden slechts één punt, tegen Genk. En heeft dringend nood aan wat ademruimte, want de laatste plaatsen komen gevaarlijk in zicht. Al is ook Anderlecht niet al te sterk bezig. "Maar zij hebben wel twee keer gewonnen hé", zucht Steven De Petter. "We zullen zien wie er straks met wat meer vertrouwen uit de match komt."

Bij Anderlecht debuteren mogelijk twee nieuwe spelers: Stéphane Badji en Alexander Büttner. Frank Acheampong en Youri Tielemans kunnen daarbij het kind van de rekening worden. Olivier Deschacht (buikspieren) wordt achteraan vervangen door Bram Nuytinck.

Wij weten het ook niet van hen

Besnik Hasi

En vooraan liggen Okaka en Sylla in de weegschaal. De Guineeër toonde zich de afgelopen weken weer beslissend en heeft een voorbeeldige mentaliteit naast het veld. Besnik Hasi zou wel eens geneigd kunnen zijn voor de laatste te kiezen.

Maar hij is ook voorzichtig, zelfs al zou Anderlecht zich altijd moeten kunnen opdringen tegen KV Mechelen. "Wij weten niet hoe zij gaan spelen en wij weten het niet van hen. Op Mechelen krijgen we altijd een héél warm onthaal", aldus Hasi.

Anderlecht toch nog favoriet

Paars-wit is Achter de Kazerne nog steeds de grote favoriet op winst. Maar in de huidige omstandigheden zou een gokje op Malinwa niet misstaan. Een inzet van 60 euro levert je al 264 euro op. Niet slecht tegen een ploeg zonder vertrouwen. Ga bij Unibet nu je welkomsbonus ophalen en waag het er misschien op.

Meer nieuws