Datum: 04/12/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk kan Weiler straks een volgende klap toedienen: hoogspanning in Guldensporenstadion

KV Kortrijk ontvangt Anderlecht om 14u30

Kortrijk kan Weiler straks een volgende klap toedienen: hoogspanning in Guldensporenstadion
Foto: © photonews

In de heenmatch haalde Anderlecht eens vanouds uit tegen Kortrijk. In het Constant Vanden Stock-stadion werd het 5-0. Maar de zaken liggen nu wel iets anders. Anderlecht ligt nog niet op het canvas, maar een volgende tik kan hen wel KO slaan.

En dan hebben we het vooral over René Weiler, die na het verlies in de Beker nu nog iets meer onder druk staat. De competitie is nu het belangrijkste geworden en de tijd van experimenteren is dus voorbij. De Zwitser moet vandaag één zaak oplossen: zijn linkeraanvaller. Sofiane Hanni is waarschijnlijk niet fit genoeg om te starten.

Met Alexandru Chipciu heeft hij zijn rechterflank terug en mogelijk is er dus een plaats voor Massimo Bruno, die donderdag nog serieus miste op het veld van de Carolo's. Of kiest hij toch voor Acheampong, die na de terugkeer van Obradovic wat uit beeld is verdwenen?

En op rechtsback heeft hij met Andy Najar wat meer keuze. Al is de kans dat die gaat starten heel klein aangezien hij net 120 minuten in de benen heeft. Uros Spajic verdwijnt waarschijnlijk terug naar rechts en Kara komt centraal terug in de ploeg.

Meer nieuws