moeMoeskroen
wesWesterlo
Datum: 20/12/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Le Canonnier
Wie is de zwakste van eerste klasse? Moeskroen en Westerlo dingen om weinig benijdenswaardige titel

Vanavond vechten Westerlo en Moeskroen een regelrechte degradatietopper uit

Wie is de zwakste van eerste klasse? Moeskroen en Westerlo dingen om weinig benijdenswaardige titel
Foto: © photonews

Vanavond staat er met Moeskroen-Westerlo een regelrechte degradatietopper op het programma. Beide clubs zijn - met voorsprong - de zwaksten van het land. Maar wie moet zich het meest zorgen maken?

Als je de cijfers van beide ploegen bekijkt zijn die quasi even rampzalig. Westerlo kreeg al 45 goals tegen op 19 matchen, Moeskroen 41. Enkel Eupen doet even slecht in die categorie, maar de Oostkantonners hun kwaliteiten liggen dan ook in de aanval. Zij konden al 28 keer scoren. Vergeleken met de 20 van Westerlo en de 17 van Moeskroen is dat zelfs enorm.

Moeskroen scoort dus minder dan één keer per wedstrijd. Markovic, Trezeguet en Diedhiou zijn van die 17 goed voor 11 goals. Weinig onvoorspelbaar dus. Westerlo heeft wel redelijk wat middenvelders die een goal kunnen maken, maar heeft het probleem dat hun best infiltrerende middenvelder - Maxime Annys - in de lappenmand ligt.

Kwetsbare Westelse defensie

En De Ceulaer die al heel het seizoen van de ene in de andere blessure valt, helpt ook niet. Met Ganvoula en Acolatse hebben ze wel meer kwaliteit binnengehaald dan hun concurrent, terwijl Moeskroen vooral teert op de flitsen van Trezeguet.

Moeskroen heeft ook nog geen enkele keer een achterstand kunnen goedmaken, terwijl Westerlo het vooral fysiek laat afweten in de tweede helft. Op Anderlecht konden ze als David wel Goliath vellen, maar dat was een zeldzame uitschieter. Het probleem bij de Kempenzonen situeert zich vooral in de verdediging, die bijzonder makkelijk doelpunten slikt. Met Koen Vanlangendonck hebben ze wel een betrouwbare doelman, maar die kan ook geen wonderen verrichten.

Meer nieuws